Minus 14
Tårer forandrer ingenting

MINUS 14

Roman for ungdom, 2019

Forfatter: Espen Dekko

Forlag: Gyldendal forlag

Jeg vet jeg burde tatt igjen for lenge siden. Jeg burde ha slått tilbake. Men jeg har liksom bare tenkt at det kom til å gå over. Av seg selv. Men det vet jeg nå. Det nytter ikke å lukke øya. Ting blir ikke borte. Alt er der fortsatt når du åpner dem.

Og jeg vet en ting til. Dagen jeg fyller atten skal jeg vekk. Vekk fra dette drittstedet som bare er et kjøpesenter, en bensinstasjon og en gigantisk idrettshall. For har du en annen interesse enn fotball og shopping her, er du ute. Ute i vinterkulda. Som meg. Tobias fjorten år, gående på vei hjem fra skolen. Dynka og banka.

MINUS 14 er nominert til:

Uprisen 2020.

Kulturdepartementets Litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2019.

TÅRER FORANDRER INGENTING

 

Roman for barn, 2018

Forfatter: Espen Dekko

Forlag: Gyldendal forlag

 

Sommerferie hos farmor og farfar. Sommer med hav, strand, sol og vind. Og katten, Mim. Alt ser ut som det pleier å gjøre. Som om ingenting har hendt. Men alt er annerledes. Det er den første sommeren etter at pappa døde. De sier at barn gråter mer enn voksne. Ikke jeg. Jeg vil ikke. Det hjelper ikke uansett. Tårer forandrer ingenting.

Tårer forandrer ingenting er solgt til Tyskland, Danmark og Nederland/Belgia

P+E

P+E

 

Bildebok, 2017

Forfatter: Espen Dekko

Illustratør: Mari Kanstad Johnsen

Forlag: Magikon forlag

Poff trenger ikke løpe lenger. Han har løpt nok. Poff vil bare ligge i Edvards seng og drømme. Drømme om alt han har gjort. Sammen med Edvard.

P+E er solgt til Frankrike, Kina, Nord Amerika, Korea, Tyskland og Nederland/Belgia.