GARAGE

 

Maskiner, mekanikk to menn og en høne ... 

Garage er en skitten og humoristisk teaterforestilling for voksne og barn fra 10 år. Handlingen foregår i et verksted. Her møter vi hverdagen til to fyrer som lever en enkel tilværelse. De skaper sin egen verden med en lidenskapelig fascinasjon for mekaniske systemer, uten tydelige mål med det hele. Med minimal kontakt med verden utenfor, lever de et monotont liv hvor dagens høydepunkt er når et nylagt egg skal nytes.

Men hva skjer om høna en dag legger flere egg? Eller om kilden til mat plutselig forsvinner?

... det ér en historie der, eller det er mange, som vil bli skapt i hver publikummers hode. Er det lille verkstedet et bilde på en jordklode og en sivilisasjon i krise? Hvem er de to stakkarslige mennene som bor på det forlatte verkstedet? Hva har skjedd i forkant?

Og ikke minst, hva skjer når den ene høna de har til å brødfø seg tilsynelatende dør ...?

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Deres overlevelse er basert på at høna legger et egg hver dag. Det er det som viser seg i første omgang å være alle tings mål og mening i Garage: Å holde seg i live - og å holde maskineriet i gang.

Til tider er installasjonen selvgående og blir i kraft av det et eget kunstverk.

Chris Erichsen, Periskop

Produsert av Cirka Teater i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag.

Premiere var 9. september 2017.

Konsept - Gilles Berger, Espen Dekko. Regi - Espen Dekko. Skuespillere - Gilles Berger, Paal Viken Bakke. Scenograf - Gilles Berger. Komponist/lyddesign - Martin Smidt. Kostymedesign - Jenny Hilmo Teig. Illustratør - Ina Sæther Berger. Koreografikonsulent - Silje Michaela Kvalheim. Produsent - Monica Stendahl Rokne, Turnéteatret i Trøndelag. Foto - Harald Øren.

Se trailer her.

Les anmeldelse på Periskop.no her.

Gilles Berger fikk Heddaprisen 2018 for beste scenografi med Garage. Garage ble også nominert til prisen for beste barneforestilling.

Garage
Garage. Espen Dekko. Cirka Teater

 

 

 

PIGEN DER KUNNE FLYVE

 

En figurteaterforestilling om en jente som elsker å leke, men som en dag blir syk. Om å måtte ligge i en seng hvor alt er hvitt og lukter av sprit. En fortelling om å se det fine i livet.

Produsert av Teater Maskineriet, Århus, Danmark.

Premiere var i mai 2017.

Regi / manus - Espen Dekko. Dukkespiller / manus - Stine Lundgaard. Dukkemaker - Mariann Aagaard. Komponist - Martin Smidt. Studiomusikere - Maria Næss, Live Sunniva Smidt. Kostyme/scenografi - Amanda Axelsen. Plakat - Nadja Bøgh Adsersen. Teknisk konsulent - Morten Meilvang Laursen. Foto - Teater Maskineriet.

Pigen der kunne flyve hadde Nypremiere høsten 2018 og ble spilt på Teater Refleksion og Dokk1 i Århus, Danmark.

fullsizeoutput_1006.jpeg
fullsizeoutput_1007_edited.jpg