LØVE

Når en liten løve oppdager en tilfeldig papirbit flagre forbi, begynner jakten. Merkelige dyr og skikkelser dukker opp, og løven får overraskelser i fleng!

LØVE tar utgangspunkt i det utømmelige pågangsmotet barn viser gjennom lek. Gjennom en unik evne til å la seg oppsluke, leve her og nå og hele tiden finne noe nytt. LØVE handler om å falle gang på gang, riste værhårene på plass for så og reise seg igjen. LØVE er en hyllest til nysgjerrigheten og fantasien.

Figurførere - Espen Dekko, Anne Marit Sæther. Scenografi - Gilles Berger. Figurer - Tatjana Zaitzow. Komponist - Martin Smidt. Regikonsulent - Gilles Berger. Foto - Cirka Teater.

Produsert av Cirka Teater.

Premiere var 27. juli 2020 i Trondheim. Forestillingen spilles på turné i 2021.

Løve1

 

 

 

GARAGE

 

Maskiner, mekanikk to menn og en høne ... 

Garage er en skitten og humoristisk teaterforestilling for voksne og barn fra 10 år. Handlingen foregår i et verksted. Her møter vi hverdagen til to fyrer som lever en enkel tilværelse. De skaper sin egen verden med en lidenskapelig fascinasjon for mekaniske systemer, uten tydelige mål med det hele. Med minimal kontakt med verden utenfor, lever de et monotont liv hvor dagens høydepunkt er når et nylagt egg skal nytes.

Men hva skjer om høna en dag legger flere egg? Eller om kilden til mat plutselig forsvinner?

... det ér en historie der, eller det er mange, som vil bli skapt i hver publikummers hode. Er det lille verkstedet et bilde på en jordklode og en sivilisasjon i krise? Hvem er de to stakkarslige mennene som bor på det forlatte verkstedet? Hva har skjedd i forkant?

Og ikke minst, hva skjer når den ene høna de har til å brødfø seg tilsynelatende dør ...?

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Deres overlevelse er basert på at høna legger et egg hver dag. Det er det som viser seg i første omgang å være alle tings mål og mening i Garage: Å holde seg i live - og å holde maskineriet i gang.

Til tider er installasjonen selvgående og blir i kraft av det et eget kunstverk.

Chris Erichsen, Periskop

Produsert av Cirka Teater i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag.

Premiere var 9. september 2017.

Konsept - Gilles Berger, Espen Dekko. Regi - Espen Dekko. Skuespillere - Gilles Berger, Paal Viken Bakke. Scenograf - Gilles Berger. Komponist/lyddesign - Martin Smidt. Kostymedesign - Jenny Hilmo Teig. Illustratør - Ina Sæther Berger. Koreografikonsulent - Silje Michaela Kvalheim. Produsent - Monica Stendahl Rokne, Turnéteatret i Trøndelag. Foto - Harald Øren.

Se trailer her.

Les anmeldelse på Periskop.no her.

Garage fikk Heddaprisen i 2018 for beste scenografi og var nominert til prisen for beste barneforestilling.

Garage spilles fortsatt, og har vært på turné både i Europa og Kina.

Garage
Garage. Espen Dekko. Cirka Teater