PULS

 

En diger kube av rustent skrot og metall. Som en sammenklemt skraphaug fra fortiden full av energi. Hva skjer med mennesket når det konfronteres med resultatet av det de har skapt? Hvem er det egentlig som bestemmer?

Puls er en fysisk og magisk teaterforestilling om vår eksistens og forhold til verden rundt oss.

Idé og konsept - Gilles Berger, Espen Dekko. Regi - Espen Dekko. Skuespillere - Karoline Ellingsen Wheeler, Gilles Berger. Scenografi - Gilles Berger. Tekniske løsninger - Gilles Berger, Richard Verley. Musikk og lyddesign - Martin Smidt. Lysdesign - Eirik Brenne Torsethaugen. Kostyme - Berit Haltvik With. Sminke - Leo Thörn. Produsent - Ingrid Bjørsnøs Kvam. Foto - Kristian Wanvik.

Premiere var 17. september 2022. Puls spilles på turné høsten 2022.

Produsert av Cirka Teater i samarbeid med Teatret Vårt i Molde.

Se trailer her.

Puls
Puls
Puls 3. Foto: Kristian Wanvik

 

 

 

LØVE

Når en ung løve oppdager en tilfeldig papirbit flagre forbi, begynner jakten. Merkelige dyr og skikkelser dukker opp, og løven får overraskelser i fleng!

LØVE tar utgangspunkt i det utømmelige pågangsmotet barn viser gjennom lek. Gjennom en unik evne til å la seg oppsluke, leve her og nå og hele tiden finne noe nytt. LØVE handler om å falle gang på gang, riste værhårene på plass for så og reise seg igjen. LØVE er en hyllest til nysgjerrigheten og fantasien.

Figurførere - Espen Dekko, Anne Marit Sæther. Scenografi - Gilles Berger. Figurer - Tatjana Zaitzow. Komponist - Martin Smidt. Regikonsulent - Gilles Berger. Foto - Cirka Teater.

Produsert av Cirka Teater.

Premiere var 27. juli 2020 i Trondheim.

Løve spilles på turné i 2022 og 2023.

Løve1

 

 

 

GARAGE

 

Maskiner, mekanikk to menn og en høne ... 

Garage er en skitten og humoristisk teaterforestilling for voksne og barn fra 10 år. Handlingen foregår i et verksted. Her møter vi hverdagen til to fyrer som lever en enkel tilværelse. De skaper sin egen verden med en lidenskapelig fascinasjon for mekaniske systemer, uten tydelige mål med det hele. Med minimal kontakt med verden utenfor, lever de et monotont liv hvor dagens høydepunkt er når et nylagt egg skal nytes.

Men hva skjer om høna en dag legger flere egg? Eller om kilden til mat plutselig forsvinner?

... det ér en historie der, eller det er mange, som vil bli skapt i hver publikummers hode. Er det lille verkstedet et bilde på en jordklode og en sivilisasjon i krise? Hvem er de to stakkarslige mennene som bor på det forlatte verkstedet? Hva har skjedd i forkant?

Og ikke minst, hva skjer når den ene høna de har til å brødfø seg tilsynelatende dør ...?

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Deres overlevelse er basert på at høna legger et egg hver dag. Det er det som viser seg i første omgang å være alle tings mål og mening i Garage: Å holde seg i live - og å holde maskineriet i gang.

Til tider er installasjonen selvgående og blir i kraft av det et eget kunstverk.

Chris Erichsen, Periskop

Produsert av Cirka Teater i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag.

Premiere var 9. september 2017.

Konsept - Gilles Berger, Espen Dekko. Regi - Espen Dekko. Skuespillere - Gilles Berger, Paal Viken Bakke. Scenograf - Gilles Berger. Komponist/lyddesign - Martin Smidt. Kostymedesign - Jenny Hilmo Teig. Illustratør - Ina Sæther Berger. Koreografikonsulent - Silje Michaela Kvalheim. Produsent - Monica Stendahl Rokne, Turnéteatret i Trøndelag. Foto - Harald Øren.

Se trailer her.

Les anmeldelse på Periskop.no her.

Garage fikk Heddaprisen i 2018 for beste scenografi og var nominert til prisen for beste barneforestilling. Forestillingen har vært på turné både i Europa og Kina.

Garage spilles på turné i 2022 og 2023.

Garage
Garage. Espen Dekko. Cirka Teater